Prowincja w globalnej wiosce

Moje 100. tysięczne miasto na południu Polski - to z perspektywy globalnej wioski - raczej prowincja. Ale to mój świat, mój własny kawałek ziemi. Całkiem fajnie się tu myśli, czyta, ogląda filmy, słucha muzyki, pichci w kuchni. I fajnie będzie o tym porozmawiać

Wpis

czwartek, 15 lutego 2018

Buraczki z żurawiną

Kiedy gotujemy barszcz, zwykle zostają nam ugotowane buraki, które są świetne jako jarzyna do mięs, czy innego drugiego dania. Zwykle robi się takie buraczki z chrzanem, ale proponuję wersję z konfiturą żurawinową - jest pyszna!

buraczki_z_urawin

2-3 ugotowane buraki ćwikłowe

3-4 łyżki konfitury żurawinowej z całymi owocami

sól, pieprz, papryka ostra

łyżka masła

 

Buraki zetrzeć na tarce na plastry.

W rondelku rozpuścić masło, dodać buraki, przesmażyć, dodać żurawinę, wymieszać, smażyć ok. 10 minut, doprawić przyprawami.

Smacznego!

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
negresca
Czas publikacji:
czwartek, 15 lutego 2018 11:41

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • wedelka napisał(a) komentarz datowany na 2018/02/19 22:08:42:

    Zaciekawiłaś mnie tym połączeniem :) Zapamiętam i wykorzystam :)

  • negresca napisał(a) komentarz datowany na 2018/02/20 11:10:12:

    Życzę smacznego!

  • wedelka napisał(a) komentarz datowany na 2018/02/23 09:29:40:

    Wypróbowane :) wyszło naprawdę pysznie :) Dziekuję za inspirację i pozdrawiam :)

Dodaj komentarz

Kalendarz

Wrzesień 2018

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Wyszukiwarka

Zakładki

Kanał informacyjny

Durszlak.pl