Prowincja w globalnej wiosce

Moje 100. tysięczne miasto na południu Polski - to z perspektywy globalnej wioski - raczej prowincja. Ale to mój świat, mój własny kawałek ziemi. Całkiem fajnie się tu myśli, czyta, ogląda filmy, słucha muzyki, pichci w kuchni. I fajnie będzie o tym porozmawiać

Wpisy otagowane „mielone”

  • wtorek, 13 sierpnia 2013
    • Zwykłe mielone

      No, może nie całkiem takie zwykłe, lecz odrobinę podrasowane.
      Dodałam do nich pokrojony w malutką kosteczkę ser bałkański typu feta, solankowy.
      Niewiele tego sera, żeby mama nie marudziła, że za słone.
      Wyszły te kotleciki idealnie. Przepyszne! Mama słowa złego nie powiedziała i nie ociągała się z jedzeniem:)
      

      zwykłe mielone

      pół kg mięsa mielonego mieszanego wołowo-wieprzowego
      mała cebula drobniutko posiekana
      3-4 łyżki bułki tartej
      2 jajka
      2 łyżki sera solankowego pokrojonego w drobną kostkę
      sól, pieprz
      + bułka tarta do panierki
      olej i masło do smażenia

      Mięso wymieszać z cebulą, dodać jajka i bułkę tartą, dobrze wyrobić masę. Doprawić solą i pieprzem, dodać ser.
      Formować kotleciki, otaczać je w bułce tartej i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju.
      Kiedy wszystkie będą już podsmażone z obu stron, dodać łyżkę masła, przykryć pokrywką i poddusić jakieś 5 minut.
      Gotowe:)

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (1) Pokaż komentarze do wpisu „Zwykłe mielone”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      negresca
      Czas publikacji:
      wtorek, 13 sierpnia 2013 10:57

Kalendarz

Czerwiec 2018

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Wyszukiwarka

Zakładki

Kanał informacyjny

Durszlak.pl